Hjemmelavet

Hvad betyder hjemmelavet?


Når vi siger hjemmelavet er det fordi vi selv dyrker og indsamler frugt, bær, grøntsager og honning på Toftehøj, hvor vi bor. Vi foretager selv forædlingen af vores lækkerier i vores køkken, som vi har fået bygget til formålet.


xxx

Syltetøj og chutney


Vi tager gerne ældre opskrifter op som fx jordbær/solbær alliance, æble/brombær og klassiske som jordbær og solbær hver for sig. Altid med massere af smag af sommer, sødme og syre.

Vi bruger så lidt sukker og stivelsesmiddel som muligt, men det er jo syltetøj og det skal smage godt og sødt.

Alle bær og frugter vil være fra Toftehøj og dermed dyrket økologiske og uden sprøjtemidler. Nogle produkter indeholder fx mandler eller citronsaft fra friske økologiske citroner. Vi har ikke mandel- og citrontræer på Toftehøj. 😊

Af stivelsesmiddel anvender vi pektin eller økologisk gelatine. Vi anvender ikke konserveringsmiddel.

Der produceres små portioner hen over året, derfor vil sommersyltetøj være af friske bær og vintersyltetøj være fra bær på frost. Du vil derfor også opleve at syltetøjet varierer både i smag, konsistens og kombination af bær og frugt.

På selve glasset vil der være en ingrediensliste, så du kan se, hvad varen består af. Du er også altid velkommen til at spørge i butikken, når du køber.

xxx

Sennep, hjemmerørt


Vores sennep er en gammel apoteker opskrift, som vi har lånt af en god veninde. Senneppen er stærk med sødme fra vores egen honning. Der er hvedestivelse i, så glutenallergiker skal være opmærksom på dette.


xxx

Honning.

Honning er et fantastisk naturprodukt. Honningen, du køber hos os, er fra bier som står i æbleplantagen på Toftehøj. Rammerne fra bistaderne indsamles og håndslynges to gange i løbet af sommeren. Honningen røres en gang imellem for at undgå at den krystalliseres. Nogle uger efter slyngning tapper vi honningen på glas. Det bliver gjort nænsomt uden opvarmning og brug af anden tilsætning.
Det bliver til en forårshonning med blomstersmag og en mere traditionel sensommerhonning.