Hos Vivis Pryd tror vi på at det kan lade sig gøre, at de varer du bruger i dagligdagen er produceret lokalt og derfor varierer hen over året og helst er økologiske.
Hos os får du mere bær, mindre sukker og ingen konserveringsmidler. En høj bærprocent giver velsmagende delikateser som vores kunder elsker. Frugt, bær, grøntsager og honning dyrkes og indsamles på Toftehøj, hvor vores økologiske landbrug ligger. Vi forædler selv vores lækkerier i vores køkken, som vi har fået bygget til formålet. Fødevarestyrelsen kontrollerer vores produktion og gårdbutik - Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter nederst på forsiden.
Vi har valgt at lave drikkeklar saft og saft der skal blandes med vand. Frugten er kogt og siet igennem saftklæde. Saften er kogt ind med sukker. Vores æblesaft er æblemost varmet til 80 gr i 10 min og tilsat sukker og citronsyre. Saften der skal blandes med vand i forholdet 1:4 har vi også i flere smagsvarianter - Blommesaft, jordbærsaft og rød saft. "Rød saft" er lavet på stikkelsbær, rababer, ribs og jordbær Flaske med 580g
Vi har valgt at lave flere smagsvarianter - rababer, jordbær og fx blommer. Frugten er kogt og siet igennem saftklæde. Saften er kogt ind med sukker. Vores sirup er lidt tykkere end den kaffesirup du kender, så den er lækker til is, youghurt, på pandekager og i drinks.
For at give den søde honningsirup en syrlig kant har vi tilsat citronskal og saft fra økologiske citroner. Honningsirup er lækker i dressinger og marinader - en lækker delikatesse.
Vi tager gerne ældre opskrifter op som fx jordbær/solbær alliance, æble/brombær og klassiske som jordbær og solbær hver for sig. Altid med massere af smag af sommer, sødme og syre. Vi bruger så lidt sukker og stivelsesmiddel som muligt. Gennemsnitlig har vi over 70g bær pr 100g syltetøj. Det er jo syltetøj og det skal smage godt og sødt. Vi har lavet en jordbærkompot med solbær kun sødet med sukrin til dig som ønsker et produkt uden tilsat sukker. Alle bær og frugter vil være fra Toftehøj og dermed dyrket økologiske og uden sprøjtemidler. Nogle produkter indeholder fx mandler eller citronsaft fra friske økologiske citroner. Vi har ikke mandel- og citrontræer på Toftehøj. 😊 Af stivelsesmiddel anvender vi pektin eller økologisk gelatine. Vi anvender ikke konserveringsmiddel og du bør derfor opbevare i køleskabet efter åbning. Der produceres mindre partier hen over året, derfor vil sommersyltetøj være af friske bær og vintersyltetøj være fra bær på frost. Du vil derfor også opleve at syltetøjet varierer både i smag, konsistens og kombination af bær og frugt. På selve glasset vil der være en ingrediensliste, så du kan se, hvad varen består af. Du er også altid velkommen til at spørge i butikken, når du køber.
Vores sennep er en gammel apoteker opskrift, som vi har lånt af en god veninde. Senneppen er stærk med sødme fra vores egen honning. Der er hvedestivelse i, så glutenallergiker skal være opmærksom på dette.
Vi har taget vores forårshonning og rørt den op med en smule af vores solbær, som er kogt igennem og siet igennem et saftklæde. Smagen er blomsterhonning med et strejf af syre fra solbær. Konsistensen er smørbar og smager vidunderligt på et stykke brød eller i en kop te.
Honning er et fantastisk naturprodukt. Honningen, du køber hos os, er fra bier som står i æbleplantagen på Toftehøj. Rammerne fra bistaderne indsamles og håndslynges to gange i løbet af sommeren. Honningen røres en gang imellem for at undgå at den krystalliseres. Nogle uger efter slyngning tapper vi honningen på glas. Det bliver gjort nænsomt uden opvarmning og brug af anden tilsætning. Det bliver til en forårshonning med blomstersmag og en mere traditionel sensommerhonning. Når honningen er koldtappet og ikke opvarmet betyder det at den bibeholder sine oprindelige og gode egenskaber