Danske jordbær

Danske jordbær fra Vivis Pryd

Danske jordbær

Da det er frilandsjordbær så er det jo Moder Jord og Solen der bestemmer, hvornår jordbærrene er solmodne og spiseklare.

Jordbærrene dyrker vi uden kunstgødning, plantebeskyttelsesmidler og plastik. Vi må luge og bruge hø for at holde ukrudtet væk.

I sæsonen plukker vi jordbær hver dag, så de er mest muligt friske, når du køber dem i gårdbutikken.

Jordbærrene forædler vi også til syltetøj og vi fryser ned, så du kan købe de lækre jordbær på frost.

Det giver en smagfuld oplevelse af sommer når du vælger at bruge bærrene til fx smoothies, jordbærgrød eller is. Lav din egen is eller syltetøj. Jordbærgrød eller rødgrød med fløde er en fantastisk spise, når vi ikke kan få de friske danske jordbær.

Gode solmodnede jordbær giver bare en bedre smag.

Vi har 4 sorter af jordbær: Allegro, Korona, Sonata og Malwina. Det skulle gerne give os en lang periode med massere af jordbær. I butikken vil det nogen gange være bakker med blandede sorter, men spørg gerne om hvilken sort det er du køber.

Når vi markedsfører jordbær som danske, er det fordi at de først i 2022 bliver økologiske. Sorterne er jo ikke danske, men vi dyrker dem på Toftehøj i Herlufmagle, Næstved og det kan ikke blive mere dansk end det. Der er ingen transport andet end Vivi og Henriks gåben 😊

Danske jordbær fra Vivis Pryd

Vores jordbærsorter

Tilbage i foråret 2020 satte vi 4 sorter af jordbær: Allegro, Korona, Sonata og Malwina. Indkøbt økologiske i Holland. Det blev til cirka 1000 m2 med de dejlige bær. De forskellige sorter skulle gerne give os en lang periode med massere af jordbær.

Allegro: en tidlig sort, konisk ensartet fast bær med god smag og aroma med højt sukkerindhold

Korona: meget smagfuldt mørkere rødt bær, saftig med stærk jordbær aroma

Sonata: bær i lidt lysere rød farve med sød og klar jordbærsmag

Malwina: en sen sort med røde bær, som er bedst når de er plukket helt modne