Gården

Grønt

Vi dyrker forskellige slags kål, pastinak, flere spændende bønner, hokkaido, squach, amarant, forårsløg, rødbeder, salater, ærter, radiser og meget mere.

Når vi skal gøde jorden kommer gødningen fra grøntgødning. Grøntgødning er planter, der løsner jorden, samler kvælstof og gøder jorden. Desuden skal kompostbunken bidrage til gødningen.

For ikke at planterne spises af sommerfuglelaver benyttes forskellige blomster, der forvirrer sommerfuglene. Grøntgødningen bidrager også til at der ikke kommer så mange skadedyr, da den sørger for at jorden ikke ligger frit.

Frugt og bær

Der var allerede nogle frugttræer rundt omkring på gården, da vi overtog den.

Vi har anlagt en plantage, med 120 æbletræer af forskellige sorter for at have så lang en sæson som muligt.

Ud over æbletræer indeholder plantagen også pærer, blommer, kirsebær, valnødder, hasselnødder, stikkelsbær, blåbær, solbær, ribs, hindbær og rababer.

Frugt og bær fra plantagen kommer først de kommende år.

På vores anden mark, der er på ca. 2 ha, har vi i foråret 2020 plantet jordbær og asparges, samt lagt kartofler og løg. Vi fortsætter med at plante spændende afgøder, der kan sælges i butikken.

Bier

Vores bier skal bestøve træer og buske for at sikre et højt udbytte og en god kvalitet af frugt og bær.

Vi har været på biavlerkursus for at lære, hvordan man håndterer bierne og vi har meldt os ind i Danmarks Biavlerforening.

Der er høstet honning fra bierne i to omgange, så vi har både forårs- og sensommerhonning. Forårshonningen er blevet en smule krystaliseret, men smager rigtig godt.

Honningen kan købes i gårdbutikken.

Bierne har travlt med at hente nektar.

Vi har nu to bistader og glæder os til at kunne høste ny frisk honning midt i juni.

Høns

Vi har 30 høns af racen Isa Brown.

De har fået et fint hønsehus og et stort udeareal.

De skal græsse i plantagen og kommer derfor til at være uden for det meste af tiden.

Hønsene holder meget af at kunne solbade, rode i jorden, spise græs og andet grønt. De vil gerne op og sidde og skue over området.

Vi holder meget af hønsene og gør hvad vi kan, for at de har det godt.

Æggene sælges i gårdbutikken.