Aktuelle og kommende arrangementer

18. juni 2022 kl. 10:00 - 17:00 Honning & jordbærdag

Årets første honning er klar.

Lørdag den 18. juni 2022 er det Honning & Jordbærdag, hvor biavlerne fejrer årets første høst af honning. På dagen har du mulighed for at smage nyhøstet, flydende honning sammen med lækre danske jordbær.

Jordbær er en af de planter, som har gavn af biernes bestøvning. En god bestøvning giver større, rødere og mere velformede jordbær. Og så bidrager jordbærblomsternes nektar til den skønne forårshonning.

Sæson for flydende honning Den nyhøstede honning er flydende, men vil med tiden blive fast. Hvorvidt en honning forbliver flydende afhænger af, hvilke planter bierne har hentet nektar fra. De fleste planter i Danmark giver en fast, krystalliseret honning. Men helt nyhøstet honning er flydende, og det er den honning, som du kan smage på til Honning & Jordbærdagen.

Lørdag den 18. juni 2022 har du selv mulighed for at smage den delikate symfoni af nyslynget honning og jordbær. Derud over vil det være muligt at købe Vivis hjemmebagte kager og kaffe. Det sker når biavlerne kl. 10:00 til 17:00 fejrer Honning & Jordbærdagen ved et arrangement hos Vivis Pryd, Toftehøj 3, 4160 Herlufmagle. Se adressen på kort.

Vi håber at rigtig mange vil slå vejen forbi i løbet af dagen, så de kan smage smagen af dansk sommer. Samtidig vil det være muligt at høre om biernes fantastiske verden og om den vigtige bestøvning, som de udfører. Og vi vil naturligvis meget gerne fortælle om den mangfoldighed af smage, der er i forskellige honninger. Honning er nemlig ikke bare honning.

Nedenfor kan du se de aktulle og tidligere arrangementer på gården